Few pics from Amerigo

Kaikki muut aiheet
Frank

Viesti Kirjoittaja Frank » Ma 13.07.2009 01:15

Se on ihan oikeasti hieno kirja. Dersu oli viimenen (muistaakseni) Goldi, vai mikä heimo se oli.... ja Goldit kaiketikin kuuluivat Nananeihin.. vai miten se oli ja Dersukin siis oli Nanai..eli goldi... joo, nomut anyway, se oli metsästäjä (eläinten siis, metsässä kun asui). Lue se kirja jos jostain saat käsiis ja kato leffaki. Ainakin yks mun ihan all time favorite leffoja jo vuosikymmenien ajan.

Frank

Viesti Kirjoittaja Frank » Ma 13.07.2009 01:25

Katohan. Siit löyty trailerikin netistä:
http://www.youtube.com/watch?v=Y-XNoJ8Ub64
...ja pari vuotta sitten löysin ite ton DVD:nkin Anttilasta ihan sattumalta.

Chrystaltail

Viesti Kirjoittaja Chrystaltail » Ma 13.07.2009 01:33

Juu kyl mää sen uskon :D


Wikilainaus:"... sekä nanaimetsästäjän nimi, joka toimi Arsenjevin ryhmän oppaana."

Siis tää Arsenjevin retkikunta metsästi nanai-kansaa sen samannimisen hemmon johdolla?

En voi näille mitään, femakot vahvistaa aina sääntöön poikkeuksen = yhtä rumia kuin se paska joka niiden suusta ulos valuu :wink:

Frank

Viesti Kirjoittaja Frank » Ma 13.07.2009 01:37

No joo, kieltämättä toi on aika sekavasti kirjotettu... mutta oli miten oli niin trust me, seon hieno kirja. Sitten on toinen joka nyt tuli mieleen: Taigan Erakot.
Dersua ja Taigan Erakoita sai ainakin joskus sellasena yhteen nidottuna opuksena mis oli ne molemmat kirjat samoissa kansissa. Se Taigan Erakot on ihan mieletön tosi tarina kans.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Taigan_erakot

Simo Hankaniemi
Viestit: 957
Liittynyt: Pe 09.03.2007 05:43

Viesti Kirjoittaja Simo Hankaniemi » Ma 13.07.2009 02:08

Taigan erakot on hyvä tarina. Lykovin perheeltä jäi Altai-vuorilla eläessään mm. sellainen pikkujuttu kuin toinen maailmansota kokonaan havaitsematta. Mökin lattia oli paksun kalanruotokerroksen peitossa. Ruodot syljeskeltiin aina lattialle kaloja syödessä. Mitä niitä turhaan siivoamaan.

Dersu-jutussa ihmettelen miehen tyylitöntä asennetta omaan kuolemaansa. Kyllä metsästäjän pitää osata suhtautua stoalaisesti siihen, että rokki loppuu aikanaan.

Frank

Viesti Kirjoittaja Frank » Ma 13.07.2009 02:14

Noissa Lykoveissa on viel se "hauska" puoli, että toi on niin "lähiaikoina" käyny koko homma. Luullakseni perheen tytär Agafja on vieläkin elossa ja nyt oiskohan joku n. 60-kymppinen... Koko kuviohan tuli julki vasta 80-luvulla.

Hienoin kohtaus mulle koko kirjas oli kun Agafja vietiin helikopteril kaupunkiin ja se näki ekaa kertaa hevosen :D aikasemmin se oli vaan kuullu juttuja sellasesta. Sitten siel isos tavaratalossa se sai valita mitä tahansa se halus ilmaseks niin se onnesta soikeena valkkas itelleen uuden ison kattilan.

Chrystaltail

Viesti Kirjoittaja Chrystaltail » Ma 13.07.2009 08:36

Simo Hankaniemi kirjoitti: Mökin lattia oli paksun kalanruotokerroksen peitossa. Ruodot syljeskeltiin aina lattialle kaloja syödessä. Mitä niitä turhaan siivoamaan.
Ihanku meillä :)

Chrystaltail

Viesti Kirjoittaja Chrystaltail » Ma 13.07.2009 09:30

Frank kirjoitti: Sitten siel isos tavaratalossa se sai valita mitä tahansa se halus ilmaseks niin se onnesta soikeena valkkas itelleen uuden ison kattilan.
Pitänee lukea. Jäi kiinnostamaan oliko sillä alunperin kupari-, teräs- vai alumiinikattila ja valitsiko se samanlaisen kun entinen vai ottiko paremman.

Frank

Viesti Kirjoittaja Frank » Ma 13.07.2009 10:15

Eeehehheeee...vitsikone. Mut hei, jos/kun sen joskus luet niin sano sitten rehellinen mielipitees ja et oliko se hyvä vaikka siinä kattilat isoa osaa pyörittikin ;).

Chrystaltail

Viesti Kirjoittaja Chrystaltail » Ma 13.07.2009 16:19

Eh hee, tykkään kattiloista... no kerron ainakin niistä mielipiteeni :D

Simo Hankaniemi
Viestit: 957
Liittynyt: Pe 09.03.2007 05:43

Viesti Kirjoittaja Simo Hankaniemi » Ti 14.07.2009 17:34

Lykovin tarinasta vielä, niin perhe kuului vanhakantaiseen kreikkalais-katoliseen haaraan, joka oli jo 1600-luvulla aloittanut kruunun pakoilun, kun ei hyväksynyt Pietari Suuren aloittamia modernisointeja Venäjällä. Lykovit jatkoivat tätä linjaa vetäytyen jossakin vaiheessa jokia yläjuoksuille Altain rinteille. Tarkoitus oli pysyä kokonaan erillään syntisestä maailmasta. Mikäli muistan oikein, niin Frankin mainitseman tyttären lisäksi oli kaksi poikaa. Perheen äiti oli kuollut jossakin vaiheessa. Perheen olinpaikka paljastui, kun joku lentokone havaitsi heidän perunapeltonsa.

Chrystaltail

Viesti Kirjoittaja Chrystaltail » To 16.07.2009 23:06

No en olis ottanu alumiinikattilaa, eihän se mitään kestä :x . Olihan se kerrottu vähän hassusti kun ihmiset ensin kuolivat ja olivatkin sitten taas seuraavassa kirjeessä elossa jne... Vähän kaunarimeininkiä niitten lastenkin kanssa, ollakko vain vain kaksi lasta vai paljastuuko myöhemmin jotain salasiitoksia :shock:

Hassua porukkaa mutta tavattavissa huonossa paketissa. Olisi ollut hauskempaa mikäli kirjoitustaidostaan ylpeä tytär olisi kirjoittanut kirjan. Olisin ollu kiinnostunu ennemmin muista elämän yksityiskohdista kuin mitä siinä kerrottiin. Tollanen "perhe opettelee hyväksymään tulitikut"- juonikin sais pohjautua ennemmin henkisen matkan kuvaukseen kuin ostoslistaan. Vanhan perunalajikkeen säilyminen oli loistojuttu.

Yksi totuus siinä kumminkin oli:

lman kieltäymystä saaminen ei tunnu millekään :D

Vastaa Viestiin