Ameriikan raitti

Historiaan ja historianharrastukseen liittyvä keskustelu
Vastaa Viestiin
Brazos
Viestit: 556
Liittynyt: Ke 07.03.2007 22:00
Paikkakunta: Yön pimeät kujat

Ameriikan raitti

Viesti Kirjoittaja Brazos » Ti 02.09.2008 12:43

On tuossa muutaman kaverin kanssa suunniteltu matkaan jenkkilään ja täällä kun muutama matkaaja taitaa olla mitkä ovat mestoilla kiertäneet, niin mitä on must-see paikkoja? ja miten parhaiten saisi katsastettua ne. Muu osasto ei niin järjettömän innostunut ole inkkari&cowboy setistä, mutta historia kuitenkin kaikkia kiinnostaa joten enköhän saa suostuteltua kaverit historiallisille paikoille.

Ensi kesäksi on jo muuta ohjelmaa, mutta kesällä 2010 olisi suunnitelmissa matkata ison veden taakse. Etäisyydet kun kuitenkin on kohtalaisia sielläpäin, niin vaatii pientä miettimistä etukäteen.

Mielellään ottettaisiin kokemuksia ja vinkkejä vastaan.

shamaani
Viestit: 1397
Liittynyt: Pe 07.09.2007 15:37

Viesti Kirjoittaja shamaani » Ti 02.09.2008 13:27

Bordel...eiku border of mexico...

No en ota kantaa paikkoihin kun itse kierrellyt vain lounaisosissa. Turhat hosumiset kannattaa varmaan unohtaa, jälkipeleissä ei paljoa lohduta jos homma on mennyt autolla ohi ajoon ja kuvan (kuvien jos ehtii) ottamiseen lennosta. Muutaman pääkohteen valitseminen ja niihin riittävän ajan kanssa perehtyminen tuntuu järkevämmältä. Varasuunnitelmaan sitten "pienempiä" kohteita joita matkan edetessä ja ajan salliessa mukaan, ei niin päin että tuhat kohdetta ja kauhealla kiireellä 900 loppupäästä jää käymättä...

Jos vielä päästävät niin pitäisi itsekkin käydä uudelleen paremmalla ajalla Lava Bedsillä, jos tällä kertaa sitten ehtisi sinne Crater Lakelle asti... :cry:

Jari Teilas
Viestit: 2476
Liittynyt: La 24.03.2007 13:56

Re: Ameriikan raitti

Viesti Kirjoittaja Jari Teilas » Ti 02.09.2008 13:42

Shamaani tiivisti asian minusta täydellisesti.

Itse käymättömänä kyseisessä maassa ei voi paljon valaista muuten kuin visioimalla. Jos jätetään LBH pois, jonne itse menisin, minusta yksi lähes pakollinen paikka olisi Buffalo Billin "heritagemuseo". Tästä olisi suhtkoht lyhyt lenkki heittää legendaariseen Deadwoodiin. Ystäväni, joka Deadwoodissa on käynyt kertoi, että kaupunki on hänestä aidoin koskaan näkemistään lännen kaupungeista (ja kyseinen herra on nähnyt niitä aika paljon).
Itse valitsisin näistä seuraavista kohteista jonkin:
1.Tombstoni, Wyatt Earpin kaupunki - kaikkien lännenekaupunkien isä ja äiti (nyt kun alkuperäisestä Dodge Citystäkään ei ole paljoa enää jäljellä).
2. Northfield, Jesse Jamesta ja Daltoneita täynnä olevaa historiaa.
3. New Mexico, Billy the Kid.

Jari
PS. Mutta yhtä varmasti Lännessä on kymmenittäin näitten kaltaisia kiinnostavia kaupunkeja.

Brazos kirjoitti:On tuossa muutaman kaverin kanssa suunniteltu matkaan jenkkilään ja täällä kun muutama matkaaja taitaa olla mitkä ovat mestoilla kiertäneet, niin mitä on must-see paikkoja? ja miten parhaiten saisi katsastettua ne. Muu osasto ei niin järjettömän innostunut ole inkkari&cowboy setistä, mutta historia kuitenkin kaikkia kiinnostaa joten enköhän saa suostuteltua kaverit historiallisille paikoille.

Ensi kesäksi on jo muuta ohjelmaa, mutta kesällä 2010 olisi suunnitelmissa matkata ison veden taakse. Etäisyydet kun kuitenkin on kohtalaisia sielläpäin, niin vaatii pientä miettimistä etukäteen.

Mielellään ottettaisiin kokemuksia ja vinkkejä vastaan.
Jari Teilas

Brazos
Viestit: 556
Liittynyt: Ke 07.03.2007 22:00
Paikkakunta: Yön pimeät kujat

Viesti Kirjoittaja Brazos » Ti 02.09.2008 14:29

Joo ei varmaan kannattane ahnehtia liikoja ja varata joku päivä ihan krapulointiinkin, 3 viikkoa olisi kuitenkin tarkoitus varata aikaa. Kun ja jos on kolmekaveria matkassa niin pakollisia kohteita on jo nyt varmaan 50 kpl.

Tombstone on kyllä yksi ehdoton.

Vastaa Viestiin