Mika!

Kaikki muut aiheet
Vastaa Viestiin
Frank

Mika!

Viesti Kirjoittaja Frank » Su 31.05.2009 20:03

Miten ois sellanen great idea, et vihdoin laittasit tän foorumin niin ettei voi kirjottaa ellei oo rekisteröityny... loppuis ni helvetin testing spammit täältä... Jos niitä itkijöitä on jotka "ei halua" rekisteröityä (jostain helvetin syystä, kun ei se mitään muuta kumminkaan, samat IP-jäljet niistä silti jää) niin ne voi sit varmaan perustaa vaikka ihan ikioman foorumin. Siitä nyt tuskin pitäs olla liikaa vaivaa et keksii jonkun vammasen nicknamen ja rekkaa sil sisään.

Sillai päästäis vaan eroon noista testspameista ja mahd. IP:iden metskaajista, ihmiset ei kumminkaan malta olla lukematta noita ja välil vastaamattakin niihin.

Chrystaltail

Viesti Kirjoittaja Chrystaltail » Su 31.05.2009 21:17

Mikä se semmonen melskaaja on?

Frank

Viesti Kirjoittaja Frank » Su 31.05.2009 21:37

Se oli metskaaja (=stadin slangilla kalastelija)
Lue vaikka täältä spämmääjistä jos kiinnostaa:
http://www.spamlaws.com/forum-spam.html

Chrystaltail

Viesti Kirjoittaja Chrystaltail » Su 31.05.2009 22:00

Kiitti Frank, en löytäny suomeks vastaavaa kun vaan sähköpostin kautta tapahtuvasta melskaamisesta (t). Meinaaks että riittää jos foorumilla lukee tai vastaa tommoseen niin ne saa tietsinron, spostin ja niitten kautta ihmisten henkkarit rikollisuuden käyttöön ? :shock: ja sitten yks päivä fbi tulee kyseleen mitä teit 12.8.2001 klo 03.45??? Siis kaikki puhtaasti foorumilta ilman spostiin tulevia linkkejä?

Frank

Viesti Kirjoittaja Frank » Su 31.05.2009 23:00

Noiden spämmien kautta voi saada loppujen lopuks koneelleen viruksia tai kone voi joutua jonkun muun käyttöön. Ei sitä aina tapahdu, mutta se on mahdollista ja paskin skenaario.

Aina kun joku, vaikka sinä tai minä nyt, kirjottaa koneeltaan jotain iahn mihin tahansa nettiin tai tekee mitä tahansa, lataa kuvan ylös tai alas, niin siitä jää jälki. Siksi ei ole oikeasti mitään eroa sillä onko joku kirjautunut tänne kun se kirjoittaa vai onko se vaan "vieras", ihan sama jälki siitä jää, ainoa ero on, että "vieras" ei saa käyttää kaikkia hyviä sivutoimintoja kuten privatemessagea jne....
Takasin siihen "jälkeen"...se jälki voi olla esim. IP-osoite ja sitä kautta on mahdollista löytää nyt vaikka esim. mahdollinen koulupommiuhkailija tms tarvittaessa. Sellanen tosin vaatii aika varteenotettavan rikoksen uhkaamisen, että jotakuta voidaan jäljittää, eli vaan siks et joku sanoo toista apinaks jossain niin sen perusteella ei voida tutkia et kuka se oikein oli joka sanoi apinaksi :D ...
Ton takia on ihan hyväkin, että jälki jää ihmisiltä kun ne nettiä käyttää, mutta, sillä on myös toinen puoli koska sen "jäljen" voi löytää myös joku muu, vaikka taitava hakkeri. Sitten jos se joku osaa tarpeeksi hyvin naamioida "pyyntönsä" kirjautua jonkun toisen koneelle, esim. koodata ohjelman joka vaikka kysyy jotain, niin ihmisen siihen vastaaminen voi olla sama kuin "antaa lupa" sille, että toinen pääsee hänen koneelleen... sitten se joku voi kaivella tietoja, salasanoja, pankkitilejä jne sen toisen koneelta tai istutella viruksia yms... vaikea selittää, mutta bottom line on, että: Spämmereistä ei ole kuin haittaa kaikille, joskus vähempi ja joskus sit paljon enempi.

Nää kyseiset tällä saitilla ainakin tähän asti nyt tuntuu enempi sellasilta haistelijoilta, et kannataiskohan tääl alkaa mainostaa (jos ihmiset vastailee niiden viesteihin ni sit se meinaa niille, että kannattaa) ja sitten alkaa tulla linkkejä sinne sun tänne. Joistain voi tulla viruksia ja joistain ei, eli ne on ihan puhdasta mainosta eli spämmäystä. Ei noista kovin pahaa haittaa ole, mutta parempi ois jos niit ei ois ollenkaan. Ja sen taas vois estää helposti sillä, että Mika vaikka hyväksyis jokaisen joka haluis kirjautua. Se ois aika helppoa kun ei niitä ihmisiä tääl niin paljon kirjottele ja joku ketä suomeks meilaa Mikalle, että haluais palstalle kirjottelemaan nimimerkillä "Jaska", niin sellanen tuskin on spämmeri kun 99,9% noista on ulkomaalaisia.

Kas näin, toivottavasti selvensi vähän edes... en osaa oikein paremmin selittää. Mutta ei oo kumminkaan mitään syytä huolestua, ei oo kyse FBI:n ihmisten kartottamisesta eikä mega viruksista tai WW III:sta. Pääasia on ettei lukis noiden viestejä ja ei nyt ainakaan vastais noille spämmääjille.

Chrystaltail

Viesti Kirjoittaja Chrystaltail » Ma 01.06.2009 07:29

Frank kirjoitti:Noiden spämmien kautta voi saada loppujen lopuks koneelleen viruksia tai kone voi joutua jonkun muun käyttöön.

...sillä on myös toinen puoli koska sen "jäljen" voi löytää myös joku muu, vaikka taitava hakkeri. Sitten jos se joku osaa tarpeeksi hyvin naamioida "pyyntönsä" kirjautua jonkun toisen koneelle, esim. koodata ohjelman joka vaikka kysyy jotain, niin ihmisen siihen vastaaminen voi olla sama kuin "antaa lupa" sille, että toinen pääsee hänen koneelleen... sitten se joku voi kaivella tietoja, salasanoja, pankkitilejä jne sen toisen koneelta tai istutella viruksia yms...
No ei kauheen lohdulliselta kuulosta tuokaan, vaikka fbi:n hunkseja ei näkiskään

Frank

Viesti Kirjoittaja Frank » Ma 01.06.2009 12:08

Joo, ei siitä mitenkään erityisesti huolestua kannata, mutta kannattaa olla klikkailematta tuntemattomien linkkejä ja pitää koneessa virussoftat updatetattuina.

Helpoimmal päästäis kun kaikki kirjoittajat vaan rekisteröityis (ja siihen ois siis pakko jos foorumilla kirjotella meinaa) kun ei se mitään kumminkaan muuta käytännössä, helpottaa vaan elämää.

Brazos
Viestit: 556
Liittynyt: Ke 07.03.2007 22:00
Paikkakunta: Yön pimeät kujat

Viesti Kirjoittaja Brazos » Ti 02.06.2009 22:05

Kyllä mä olan olla Frankin kanssa samaa mieltä. Vituttaa kun jää asiallisetkin läpät tsekkaamatta, kun suurin osaa on puhdasta spämmiä.

Charlie
Viestit: 782
Liittynyt: Pe 02.09.2005 19:27
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja Charlie » Ke 10.06.2009 17:59

Sori Sori, moderaattori oli 1800-luvulla.

En laita rekisteröintiä. Piste.

Jos Spämmi tappaa vapaan saitin, niin sitten se tappaa.

Silti en suostu lisäämään maailmaan taas yhtä Pakkoa.
Hoka Hey!
mika at equstom.fi

Frank

Viesti Kirjoittaja Frank » Ke 10.06.2009 18:03

Right... smart as that doesn't sound, niin miten ois sitten ainakin noiden ko. IP:iden bannaaminen? Edes... vaikka kyllähän niitä aina lisää tulee.

Charlie
Viestit: 782
Liittynyt: Pe 02.09.2005 19:27
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja Charlie » To 11.06.2009 07:03

Ne ip:t vaihtuu koko ajan, aikoinaan bannäilin niitä, mutta siinä on paljon turhaa työtä, nyt vaan poistan ne päivittäin.

Kuka muuten lukee noita " Hi, yu want bikker penis" -viestejä?
Hoka Hey!
mika at equstom.fi

chrystaltail

Viesti Kirjoittaja chrystaltail » To 11.06.2009 08:36

Charlie kirjoitti:
Kuka muuten lukee noita " Hi, yu want bikker penis" -viestejä?
Eiks niitä lue pienimunaset miehet? ja viagraviestejä puutteessa olevat miehet? (siis ulkomaalaiset tietenkin) ja mitä tahansa viestejä ne joilla ei ole muuta sosiaalista elämää?

Vastaa Viestiin