Mikä kirja menossa juuri nyt?

Amerikan intiaaneja ja intiaanikulttuureja koskeva keskustelu
Vastaa Viestiin
Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Witko » To 09.10.2014 15:09

Haukka kirjoitti:Ei, kyllä minä jäin koukkuun tähän oman aikakautensa Stand-Up koomikkoon ja kenraaliin nimeltään Charles Lee. Päästyään vapaaksi brittivankeudesta talvella 1778 hän vannoi uuden valan, jossa lupasi puolustaa Yhdysvaltoja englannin kunkkua vastaan. Vannomistilaisuudessa amerikkalaisten leirillä Valley Forgessa Lee ivasi ja pisti halvalla brittikunkkua ja kaikilla läsnäolijoilla, Washingtonin Ykä mukaanlukien, oli suunnattoman hauskaa. (For Liberty and Glory)

Hyvin pian valan jälkeen Lee aloitti määrätietoisen mollaamiskampanjan, jonka kohteena oli itse Washingtonin Ykä. Aivan liian heikko ja mitätön äijä kenuksi, oli Leen painava mielipide siirtokuntien armeijan ylipäälliköstä.

Ei tämä kirja parilta lukijalta juurikaan kehuja saanut, mutta minulle kelpaa. Kerron sitten miltä vaikuttaa, kun tulee ens viikolla. Renegade Revolutionary
The Life of General Charles Lee



Kuva
*******************************************

Luin sen vähän mitä pystyin Kapinallisesta tai luopiosta joka oli Vallankumouksessa oleva Vallankumouksellinen. Saattaa olla mielenkiintoinen kirja sillä värikäs Kenraali tämä Charles Lee on ollut. Sitä ei käy kieltäminen ja minua kiinnostaa myös miten kirjailija Papas on tutkinut tai tulkannut tätä mahdollista takinkääntämistä sillä sen verran paljon mies Ykää haukkui.

Odottlen kun saat kirjan ja kuulen mielipiteesi niin sitten tietää tilatako vai ei. 406. sivua näyttää olevan l. ei mikään novelli ainakaan.

Kuva
WITKO
______________

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Witko » To 09.10.2014 16:10

Pistin sen verran vielä lisää kun Amazonin esikatselussa luin kirjaa vähän ja Charles Lee on ollut melkoinen epeli. Nykyajan lääkärit sanoisivat diagnoosiksi maanisdepressivinen, maaninen, 2-mielenvaihtelu suuntaa, Hyper seksuaalinen l.junkija Jumalan armosta(mieshän on symppis sittenkin), tolkuton juomaan ja nopeasti vielä lista on loputon......... Jos tämä Charles Lee ei ole värikäs hahmo Amerikan Vallankumouksen syövereissä niin sitten ei kukaan. Luulen että joudun tästä symppiksestä tilaamaan kirjan sillä Witko-setää kiinnostaa kaikki äärimäisyyksiin menevät persoonat.

Taas koirat kävelyllä, tämä oli kirjan piirroksena sivuilla. Kennel-liiton miehiä tämä Charles. Liittoon kuului hänkin ja sai todennäköisesti
ansionsidonnaista potkujen ja viraltapanon jälkeen heinäkuussa-1778.
Koiran nimi on Spado ja toinen on Charles.
Kuva




Kuva
WITKO
_______________
Kuva

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Haukka » To 09.10.2014 19:08

Pakko palata vielä tuohon mister Leehen ja jatkaa Witkon listaa. Hän oli kaikkea sitä mitä ylevän korkea-arvoisen upseerin ei pitänyt olla. Paitsi, että hän oli melkoinen sikailija, hän oli myös täysin joustamaton, yrmeä, puheissaan rienaava ja käytökseltään hyvin karkea. Tämän lisäksi Lee ei välittänyt pätkääkään siitä miltä näytti. Kaiken kukkaraksi hän laiminlöi henkilökohtaisen hygieniansa eikä piitannut tippaakaan vaikka jotkut nyrpistelivät nenäänsä. Tuosta huolimatta Leellä oli silmää naiskauneudelle ja hänen käytöksensä muuttui jos hameväkeä ilmaantui paikalle.

Lähes aina herrasmiesmäinen Washingtonin Ykä totesi lakonisesti, että kenraali Lee oli hieman "ailahteleva luonne". Saihan Lee tosin Ykältä paljon pahempaakin palautetta, mutta siitä on jo puhuttu. Ulkonäöltään Lee oli kuin ihmisen pilakuva honteloine vartaloineen, epätavallisen pienine käsineen ja jalkoineen ja hassunkurisine kasvoineen. Lee esiintyi harvoin yksinään. Yleisesti hänen ympärillään pyöri lauma kurittomia hurttia, jotka olivat hänelle hyvin rakkaita.

Harvasta kenusta on tullut näin särmikkäitä lausuntoja. Enemmänkin kirjailijat antavat ympäripyöreitä kuvauksia sankareistaan. Sitä puolta kirjoissa voisi korjata, sillä on paljon mukavampi lukea henkilöstä, jonka huonot ominaisuudet tuodaan reilusti julki. Tästä plussaa vaikkei kirja vielä olekaan kätösissäni.

KuvaHAUKKA
_______________________

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Haukka » La 18.10.2014 10:32

Laitetaan tämä tässä nopeasti. Kyssäreitä en ehdi ihan nyt laittaa, sillä hain postista Hugh Gibsonin kirjan ''Soldier of Liberty: Casimir Pulaski''. Ihan alkuperäistä tietoa Pulaskista, eikä kirja tunnu hänestä eksyvän kovinkaan kauaksi. Hyvä näin, täsmätieto on aina paikallaan näin merkittävästä kaverista, josta on välähdyksiä monissa kirjoissa, mutta vain harvoissa hän on keskushenkilönä.

Pari muuta kirjaa on vielä tulematta, toinen niistä vanhalta kunnon Amazonilta.

Kuva

Ja toinen tästä jokaisen "kallonkutistajan" toivepotilaasta eli kolmesuuntaisen mielialahäiriön vallassa sinnitelleestä kenraalista:

Kuva
Haukka

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Witko » La 18.10.2014 13:21

Haukka kirjoitti:Laitetaan tämä tässä nopeasti. Kyssäreitä en ehdi ihan nyt laittaa, sillä hain postista Hugh Gibsonin kirjan ''Soldier of Liberty: Casimir Pulaski''. Ihan alkuperäistä tietoa Pulaskista, eikä kirja tunnu hänestä eksyvän kovinkaan kauaksi. Hyvä näin, täsmätieto on aina paikallaan näin merkittävästä kaverista, josta on välähdyksiä monissa kirjoissa, mutta vain harvoissa hän on keskushenkilönä.

Pari muuta kirjaa on vielä tulematta, toinen niistä vanhalta kunnon Amazonilta.

Kuva

Ja toinen tästä jokaisen "kallonkutistajan" toivepotilaasta eli kolmesuuntaisen mielialahäiriön vallassa sinnitelleestä kenraalista:

Kuva
*************************************************
Mies tulee ja mies menee. Teet sitten kyssärit kun ehdit. Ei tässä sentään Witkon selässä olla. Kerro ihmeessä kaikista noista kolmesta kirjasta mielipiteet(sitten kun on kätösissä ja luettu tietysti) ja saan verrata oliko tuo Lontoon Casimir Pulaski hintansa väärtti. Tuo mitä olen ajatellut tilata itse , on juuri tuo Charles"Maaninen" Lee. Luopio ja Kapinallinen Kapinallisten riveissä. Kiinnostaa kuulla tämä kaikkien mielentererveysongelmien isän touhuista Amerikan Vallankumouksessa. Casimir Pulaski ja Charles Lee ovat kaksi ääripään henkilöä ja jo siksi kiinnostavia hahmoja.
Kuva
WITKO

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Witko » Ti 21.10.2014 14:32

Täytyy laittaa jotain taantumuksellisia kirjoja esille jotka ovat vielä ilmestyneet Yhdysvalloissa ennen republikaanien totaalista valtaan nousua.

Tässä on 1012.sivun tietojätti Amerikan Vallankumouksesta ja halpa sellainen.
Christopher Ward kirjailijana ja 2011.julkaistu The War of the Revolution
Kuva

Tässä uusia julkaisuja: Andrew Jackson O'Shaughnessy, 480 sivua vm.2014.
The Men Who Lost America. Eri näkökulmasta.
Kuva

Kuva
Naiskirjailija Laura Auricchio vm.2014 The Marquis.432 sivua.
Kertoo Lafayettestä molemilla mantereilla ja myös Ranskan Vallankumouksessa ja Bastiljin valloitus ja tietysti Pohjois-Amerikan Vallankumous. Tuttu mies takuulla, mutta varmasti löytyy jotain lisää hänestäkin.




Michael M. Greenburg 304 sivua Ja Vapauden Pojat ovat esillä.Vm.2014.
Kuva

Daniel Murphyltä Marraskuussa-2014 ilmestyvä kirja jossa mennään jo Pulaskin reviirille 288.sivua. Mielenkiintoinen Uutuus!
Kuva

Tuttu mies mukana kirjoittamassa näitä kahta uutta kirjaa Jim Piecuch ja kopioi Murphyn kirjan kannen omaansa myös

Kuva

Pulaskin reviirillä ollaan siis.
Kuva

Loputtomasti näitä Amerikan Vallankumouksen krjoja on tarjolla.........vielä!

__________
WITKO

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ke 22.10.2014 10:41

Kuva

Että voi h****** sentään, tämä oli Adlibriksesta loppu.

Kymmenet eri asiat kiinnostavat minua tuossa vapaussodassa, ja siksi siitä lukemista ei voi millään lopettaa. Vapauden poikien "salaseura" itsessään on jo hyvinkin kiinnostava porukka, samoin nämä kaikki tapahtumat ennen vallankumousta ja sen aikana. Sotasankarit ovat kiinnostavia, varsinkin heidän pimeämpi puolensa, takinkääntäjät ovat kiinnostavia ja eurooppalaiset vapaustaistelijat nimiä mainitsematta erittäin kiinnostavia. Myös intiaaneissa on mielenkiintoisia henkilöitä, joskin he jäävät tyyppeinä aika pimentoon Brantin "hirviösisaruksia" lukuunottamatta.

Myös mustien taistelijoiden joukosta löytyy varsinaisia helmiä. ja taistelut itsessään varsinkin eteläisillä sotakentillä ovat erittäin koukuttavia lukukohteita. Tietenkin näissä kirjoissa on paljon päällekkäistä tietoa, mutta myös aivan extra-tietoa, jota ei löydy muista. Ristiriitaisuudet kuuluvat asiaan, sillä eri lähteet kertovat tarinan eri tavoin, lisäksi juttu saattaa vääristyä matkan varrella. Näin ollen ei siis kannata ihmetellä jos joku sama tapahtuma näyttää toisesta kirjasta lukiessa hyvinkin toisenlaiselta.

Mutta kaiken kaikkiaan hyvä aihepiiri. Suosittelen kaikille Amerikan historiasta kiinnostuneille.

Kuva
H A U K K A

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Witko » Ke 22.10.2014 15:32

Laitan tähän kolme kirjaa jotka ovat erittäin hyviä niille joita kiinnostaa Amerikan Vallankumouksessa Intiaanien rooli ja osuus.


Richard D. Blackmonin Dark and Bloody Ground,The American Revolution Along the Southern Frontier. Eteläinen rajaseutu käsitellään hyvin.310 sivua.

Kuva


Colin G. Callowayn The American Revolution In Indian Country.Laaja-aiheinen.Sivuja 354.
Kuva


Jim Piecuchin Three Peoples,One King,Loylists,Indians, and Slaves in the Revolutionary South,1775-1782. Nimikin kertoo että kyseessä on Eteläinen näyttämö myös ja Mustien osuus on myös l. orjien esillä samoin kuin Intiaanitkin Loyalistien parissa. Sivuja 472.
Kuva

Witko

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Witko » Ma 27.10.2014 14:46

Tässä olisi eri kirjoja ja eri aiheista. Nämät ovat itselläni.


Facing East from Indian Country.Daniel R. Ritcher,336 sivua. Aihepiiri alkaa jo 1400-luvusta ja käydään aina Amerikan Vallankumoukseen asti.
Kuva

Alan Taylor kirjailijana ja sivujakin 560. Amerikan Vallankumousta Pohjoisosissa.The Divided Ground, Indians,Settlers...............
Kuva


Nämät alemmat kirjat olin unohtanut sillä ne olivat Lontoon tuliaisia(ostin muuten sieltä 6.kirjaa, halpoja myös ja olivat unohtuneet vallan) ja pirusti tietoa Amerikan Vallankumouksesta. Robert Middlekauf:The Glorius Cause.752 sivua .
Kuva

James K. Swisherin kirjoittama The Revolutionary War in the Southern Back Country. Sivuja 384.
Kuva

______________
WITKO

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ti 11.11.2014 20:42

Tänne Witkon viesti.

Nyt tuli ostettua ja tilattua juuri muutama kirja näin förskottina ennen Joulua.
Aiheet menevät varmasti osittain päälle mutta takuulla löytyy myös uusia näkökulmia ja tapauksia. Nämät tilasin äsken Adlibriksestä.Greene kiinnostaa eritoten.

Terry Golwayn 368. sivuinen kirja Washingtonin luotto Kenraalista Nathanael Greenestä.

Kuva

David K. Wilsonin myöskin 368.sivuinen kirja Eteläisestä Kampanjasta

Kuva

John Ferlingin iso tietojätti Amerikan Vallankumouksesta 679.sivua.
Kuva

Colin Callowayltä on juuri ilmestynyt uusi kirja Wabashista 214.sivua.
Itselläni on tuo John Winklerin Wabash,1791-kirja joten ei Callowaytä nyt osteta.
Harmi sinänsä koska kirja on tuplat paksumpi kuin oma ja Callowayn laatu on myös hyväksi havaittu.

Tämä on siis uutuus Wabashista Colin Callowayltä.
Kuva

Witko___________

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ti 11.11.2014 20:50

Nyt täytyy alkaa miettiä tätä tilaushommaa jouluksi. Tuossa yläpuolella on mielenkiintoinen setti, josta minäkin löydän varmaan mieleiseni. Täytyy funtsia, kun on jo ioitakin kirjoja ennestään listalla, kaikki toki tätä laajaa aihepiiriä.

Tuo Wilson voisi olla tuosta porukasta mielenkiintoisin. Ja Nathanael Greenen tempaukset.

Kuva
Haukka

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ke 12.11.2014 19:57

Kyllä tällainen 700-sivuinen jätti vielä pukinkonttiin mahtuu. Ilman muuta tilaukseen lähipäivinä.

Kuva
Haukka

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Witko » To 13.11.2014 14:49

Täytyy Haukka sanoa että hyvät tilaukset varmasti on meiltä tehty kun nämät kirjat tilattiin.
Molemissa on koko Amerikan Vallankumous käsitelty ja noihin sivumääriin mahtuu tietoa todella paljon. Erittäin hyviä haku- ja tietysti lukukirjoja sekä päälle vielä edullisia. Aika uusia julkaisuja ovat kumpikin.Molemmat olivat saaneet myös 5. tähteä Amazonissa. Palkittuja kirjailijoita ovat myöskin John Ferling ja Christopher Ward.

John Ferling,700.sivua Vallankumousta alusta alkaen ja loppuun asti.
Kuva

Christopher Ward,1012 sivua ja sama aikajana.
Kuva

_________
Witko

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Witko » Pe 14.11.2014 21:41

Lyötiin oikein kunnon tilaus menemään vielä tänään iso pykälä päälle että vaimo hiljenee!

seuraavat Adlibriksestä tilattiin

Kuva



Kuva

Kuva


_________
Witko

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Haukka » La 15.11.2014 13:33

Vahinkojen vahinko. Tämä oli Adlibrikselta tilapäisesti loppu. Olisi ollut Wyomingin verilöylyä ynnä muuta vuosien 1777 - 1779 tapahtumia irokeesien kantilta.

Kuva

Joitakin tilauksia tehty. Palaan niihin myöhemmin, mutta eräs oli tämä helmi:

Kuva
Haukka

Vastaa Viestiin