Mikä kirja menossa juuri nyt?

Amerikan intiaaneja ja intiaanikulttuureja koskeva keskustelu
Vastaa Viestiin
Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » Pe 23.12.2016 14:35

T Tienpää kirjoitti:When the Wolf Came meni tarkastelun pohjalta hankintalistalle, ehkäpä keväällä yhdessä hieman alkuperäisestä julkaisupäivästään myöhästyneen Glenn Williamsin kirjan kanssa. Parasta pitää vain jaksaa odottaa, varmasti tulee maaliskuussa!
Kiitokset Witkolle muuten tuosta Wolf Came-kirjasta, itseltä mennyt täysin ohi.

Williamsin-setä toivottaa Dunmoren kera Joulua kinkereille:


Kuva
******************************************************
Pakko oli mainita myös että Glenn Williams on Lord Dunmore War-kirjassaan(jos sitä nyt ylipäätään ole kansissa vielä,olit hyvällä huumorilla hyvin sarkastisesti lihavoinut sanan"hieman") on rikkonut kaikkia maailmanennätyksiä julkaisupäivän siirtymisessä ja jos oikein Mr. Tienpää muistelisin niin olisiko ollut jo eka kertaa v.2012 about ensinmäinen ilmoitus tai peräti 2011 julkaispäivästä ja sen jälkeen Glenn-setä on matemaattisella kaavalla lykännyt aivan viime hetkessä että seuraaavana vuonna.pvmänä. ym. kirja tulee. Glenn on todennäköisesti juonut kaikki försaan saadut rahat ja 4 -6 vuoden viinaputki on tuhonnut ja ajanut vararikkoon koko äijän.

Kiitos vain että huomasit tuon Mary Jane Warden kirjan ja nyt taidan tilata sen heti 01.01.2017 Adlibriksestä silloin en riko lupaustani että tilaisin tänä vuonna 2016 yhtään lisää. Tämä kieroilu johtuu taas siitä että sinun kehuista kirjasta otin sen itse kunnolla esilukuun Amazonista ja piru vie sehän on täynnä mielenkiintoista tarinaa eikä siinä pyöritä pelkästään Intiaani Territoriossa ja hyvin oli Mary Jane Warde maininnut mm. että ei pelkkä Oklahoma ole tämä konfliktialue eri Kansojen kohdalta vaan siinä on kymmenen muutakin valtiota lisäksi samassa tilanteessa kuin Oklahoma.Susi Tulee Witkolle 01.01.2017.Osageja,Cherokeita,Creekejä,Caddoja,Sauks & Foxis ym, monia muita Kansoja 440.sivussa ja tuima naiskirjailija Mary Jane Warde joista on hyviä kokemuksi mm.Elizabeth Penn,Angie Debo,Cheewa James ym.

Witko

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » Pe 23.12.2016 15:57

Haukka kirjoitti:Kuva

Tuo tuli. Ja Työviikko tuli täyteen jo klo 11,00 joten ajelin postin kautta. Tästä opuksesta löytyy tarinaa toinen toista kovemmista intiaanitaistelijoista ja heidän kohtaloistaan. Löytyy myös artikkeli legendaarisesta rangerista, jolla oli George Washington-niminen hurtta. Vuonna 1855 kaksikko sai vieraakseen comanchen, joka ei suinkaan tullut toivottamaan hyvää päivänjatkoa. Hurtta vaistosi vieraan aikeet ja kävi muitta mutkitta tulijan kimppuun. Comanche oli hätää kärsimässä kun George Washington puri häntä ja yritti repiä nuolikoteloa hänen selästään. Intiaani ei kuitenkaan jäänyt neuvottomaksi, vaan sivalsi keihäällään kaikin voimin Washingtonia kylkeen. Koira valitti hiljaa ja lyyhistyi erään jo aiemmin syntyneen ruumiin vierelle. Comanche tuijotti katoavan hetken kuolevaa koiraa ja sen tuolissa istuvaa isäntää, mutta poistui sitten ääneti ulos.

Aikaisemmassa taistelussa haavoittunut rangeri istui hiljaa paikoillaan uskomatta, että hän oli yhä hengissä. Intiaani ei ollut tiennyt miten heikossa hapessa hän oli. Mies käsitti , että aina uskollinen George Washington oli pelastanut hänen henkensä, mutta menehtynyt itse.

Kun vähän selailin tämän kyseisen rangerin elämänvaiheita huomasin myös, että hän surmasi sen hiljattain mainitun jättikokoisen waco-soturi Big Footin ja kantoi wacon suuret mokkasiinit ystävälleen "Bigfoot" Wallacelle.

Kirja on kirjoitettu kai joskus kauan sitten, joten kirjoitustyyli ei ole tätä päivää. Myöskin hakemisto puuttuu, mutta sisältö vaikuttaa jokseenkin mehevältä. Älyttömästi tietoa jokseenkin tuntemattomista tapahtumista.
**************************************************************
Minä kävin juuri hakemassa R-kioskilta Andrew Jackson Sowellin kirjan Rangers and pioneers of Texas 412.sivuisen kirjan jossa on kerrankin otettu painos isolla fonttikoolla kirjaimet, siis hyvä lukea.

Siis tämän.
Kuva

Tämä oli taas Tukholmasta ostettu Sowellin 884.sivuinen jätti Early Settelers And Indian Fighters Of Southwest,Volume 1
Kuva

Ainoa vika on kyllä minusta näissä kaikissa todella vanhoissa kirjoissa tuon indexin/hakemiston puuttuminen kuten oli jo Border Wars of Texas-kirjassa koska minusta indexi/hakemisto on todella tärkeä kun hakee tietoa nopeasti joistain tapahtumista,henkilöistä exe.Sowellin molemissa kirjoissa on kuten Haukka totesi niin kaikki maailman nippelit Texasin historiasta 1800-1850-luvuilta mutta hakemistoa kaipaisin ja Sowellin 884 sivuisessa todellakkin olisi kova sana.Minnesota Massacre joka oli 1864 kirjoitettu kirja oli sama vika.Eivät ollenkaan huonoja hankintoja mutta 01.01.2017 siirryn takaisin moderniin aikaan kirjailijoissa ja eikös ole paras idea aloittaa tuoreella naiskirjailijalla ja se tulee kyllä Mary Jane Warden-kirjasta When the Wolf Came.............
Kuva

Lopuksi pikku kenenys rehvastelun jälkeen

Olen aina ihmetellut mikä Caddo Georgessa on niin tutun näköistä mutta nyt äkkäsin sen molemille samat vetimet päälle, niin sinä se on

Caddo George

Kuva

Vs. Ritchie "Difficult" Blacmore. Maailman huippukitaristi samassa kastissa kuin Jimmy Page.Heavy Rockin legendoja.Hyvässä hapessa koska kuvassa mies on 70.vuotias.Diggaan itse Blackmores Night's koska hienosti soitettua renesanssi rockia ja Candice Night on hyvä syy myös Ritchien lisäksi.Soldier of Fortune on kyllä kovaa kamaa vieläkin kuten Temple of the King.

Kuva

Witko

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Pe 23.12.2016 18:03

Muistini viittaa Dunmore's Warin alunperin ilmoitetuksi julkaisupäiväksi lokakuun 2012, joten hyvin on homma venynyt. Toki mm. California Indian Catastrophekin piti itsensä kirjailijan sähköpostinvaihdon mukaan tulla 2014, pari vuotta tuokin venyi, mutta Williams pistää kieltämättä enkat uusiksi.

Ja miksi luottamukseni on heikko kun kirjasta puuttuu referaatit ja lähdeluettelo, tai vähintään toinen näistä ja korvattu Bibliographic essay tai Suggested reading-tyyppisillä rimpuiluilla? Mm. Chamberlainin Victorio-kirjassa oli tuollainen edellinen, ja koska olen lukenut useimmat niistä voin vannoa että kirjalilija itse ei todellakaan ole niihin perehtynyt. Tästä toinen hyvä huono esimerkki väärinkäytöksistä, eli suositeltavaa lukemista juuri Glenn-sedän Dunmore-kirja, muuten hyvä mutta vuosia ennen kuin on edes julkaistu:

https://books.google.fi/books?id=CMEnCw ... ra&f=false

Kyllä sapettaa tuollaiset kerpeikkarit, mutta onneksi Susi Tuli, Tule Sinäkin siis sisältää myös referaatit joiden myötä huijauksen tympeä haju lieveni. Hommataan seuraavan satsin yhteydessä mikäli Witko ei vie viimeistä.

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » Ke 28.12.2016 13:41

Nyt on pakko todeta että Robert Utley yllätti minut erittäin positiivisesti kirjoillaan jotka hain juuri postista.

Ensinnäkin Utleyn kirja After Lewis and Clark,Mountain Men and the Paths to the Pacific oli uskomaton tietopaketti 392.sivussa ja siinä on käsitelty kaikki Mountain Men historia jälkeen Lewisin ja Clarkin.Alkaen aina vuodesta 1810 John Colterista ja monta muuta vähemmän tuttua trapperia.Alueet liikkuvat aina Oregonista Kaliforniaan ja Gilaan.En ymmärrä miten tämä kirja on jäänyt minulta huomiomatta tilauksena 392.sivua ja pakko myöntää että mukava lukea kirjaa joka on nykyaikaisessa muodossa,selkeät luvut,lähdekirjallisuutta kunnolla luvuittain,hakemistot ym. Vanhoja maalauksia paljon,eri karttoja ym.Kyllä on pakko myöntää että luettuani Sowellin kirjaa v.1800 ja jotain niin on virkistävä lukea modernia kirjaa.

Ja lisää ylistystä Robert Utleyn kirjasta Lone Star Justice,The First Century of the Texas Rangers samaa selkeää linjaa modernisti ja alkaa aina Jack Haysista ja Walker Creekistä,Meksikon sota,Meksikolaisia ja Intiaaneja,Rangereita ym.Paljon valokuvia ja 370.sivua selkeää tekstiä.Utleylla on melkoinen määrä eri lähdekirjoja tässäkin kirjassa. On mies kyllä aikaisemmissa kirjoissaan tehnyt hyvää jälkeä exe. The Lance and the Shield,The Life and Times of Sitting Bull

Kuva

Kuva

Witko

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » Ke 28.12.2016 14:19

Tämä Mary Jane Wardin kirja When The Wolf Came.................on Adlibriksestä loppu.Kirjaa kuitenkin mainostetaan sivuilla aivan normaalisti 2-3 päivää toimitusaika ja tilaus menee täysin läpi mutta myöhemmin kun katsoo omaa tilaushistoriaa niin lukee peruttu.......................Sori nyt onkin päivittänyt Adlibris sivunsa ja lukee tilapäisesti loppu.Ei tule karwainen susihukkanen Witkon lämpimään kotiin sano..........tänä vuonna!

Kuva

Witko

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Pe 30.12.2016 11:58

Susi tulee amazonista 1.1.2017 saatavila. En malttanut mieltäni, 35€ postikulujen kera, eli hieman enemmän mitä adlibriksen ilmoittama hinta.

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » Pe 30.12.2016 15:24

T Tienpää kirjoitti:Susi tulee amazonista 1.1.2017 saatavila. En malttanut mieltäni, 35€ postikulujen kera, eli hieman enemmän mitä adlibriksen ilmoittama hinta.
*************************************************

Ei paha hinta tuo 35 ekua postikuluineen. Täytyy miettiä että koska kirja on kiinnostava ja tuota aihepiiriä ei ole pahemmin hyllyissäni ja Adlibriksen tilapäinen loppu voi tarkoittaa vaikka ensi kevättä.Mitäs luulet että kestääkö pitkään toimistus sinulla.Pistä tietoa kun on tullut niin malttamaton Witko tekee siirron koska kyllä saa viikossa jos maksaa itsensä kipeäksi l. about 40 ekua postikulut pelkästään. Amazon UK on nopeampi minusta kuin USA.
Jos tuohon hintaan 35 ekua koko rontti saa kahdessa viikossa, niin sitten kyllä tilaan

Witko

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Pe 30.12.2016 16:18

Witko kirjoitti:Mitäs luulet että kestääkö pitkään toimistus sinulla.Pistä tietoa kun on tullut niin malttamaton Witko tekee siirron koska kyllä saa viikossa jos maksaa itsensä kipeäksi l. about 40 ekua postikulut pelkästään. Amazon UK on nopeampi minusta kuin USA.
Jos tuohon hintaan 35 ekua koko rontti saa kahdessa viikossa, niin sitten kyllä tilaan

Witko
Kyllä tuo arvio on tammikuun lopun ja helmikuun puolenvälin välillä, toki se sitten tarkentuu kun paketti lähtee, mutta 3-5 viikkoa vaikuttaa amerikasta nykyään kestävän.
Dollarin kurssi on kieltämättä surkea, mutta adlibriksestakaan ei aina tiedä mitä hintaa sieltä läväytetään. Tuossa muutama päivä sitten kun tarkistin kirjan tilanteen, adlibris näytti hinnaksi noin 40 €, mutta nyt taas pudonnut. Amazon Uk ja Bookdepository molemmat kustantaisivat tällä erää reilut 40 €, ja kun ei tässä nyt varsinaisesti kiire ole jostain ihmeellisestä syystä (joitain (kymmeniä) lukemattomia hyllyn painona) niin tilaukseen meni Susi...

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » La 31.12.2016 16:28

Vuoden 2016 viimeinen kirja tuli ja oikein muovissa oli pakattuna l. kuin suoraan painosta. Walter Prescott Webbin The Texas Rangers A Century of Frontier Defense 584.sivua ja aika paljon valokuvia ym.Hyvin johdonmukaisesti kirjoittettu ja helppoa luettavaa ja löytyi hakemistot sekä lähdekirjat.Nyt on Texas-kirjallisuus täynnä.Itse alkusanat Lyndon B. Johnsonilta. Toukokuu-1965 signeeraus. When the Wolf Came ala' Mary Jane Warde katsotaan sitten sitä miten ehtii näitä muita kirjoja tavata.Amazonin pitkä politiikka taitaa olla paras myös minulle koska ei todellakaan haittaa 1-2.kuukauden odottelu tilauksessa sillä lukemattomia kirjoja on pian liikaa.

Kuva

Witko

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Ti 03.01.2017 15:17

Tämä yleissivistykseen lukeutuva teos piti laittaa tilaukseen kun uudehko kovakantinen löytyi sopivalla hinnalla aben kautta Englannista:

Kuva

Jotenkin aihe kiinnostaa, ei varmasti vähiten Ely Parkerin vuoksi. Googlebooksin kautta sisältöä:

https://books.google.fi/books/about/The ... edir_esc=y

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ti 03.01.2017 20:29

Tuon Tienpään mainitseman kirjan perusteella näyttää siltä, että Yhdysvaltain sisällissota oli melko tuhoisaa aikaa Wisconsinin oneidoille. Oikeastaan sääli. Oneidat olivat omia suosikeitani irokeesien liittokunnasta varsinkin vapaussodan aikaan. He tukivat urheasti Yhdysvaltoja toisin muut irokeesiliigan kansat. Tuscaroria en laske juuri miksikään, he olivat oneidojen vaikutusvallan alla.

Itse olen viimeksi tilannut tämän teoksen koska minua kiinnostavat espanjalaisten häviöt - eivät niinkään voitot, vaikka niitäkin oli.


Kuva
Haukka

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Su 08.01.2017 19:31

Witko kirjoitti:Kuva
Lähtipä vihdoin viimein liikkeelle, ja Susi Tulee amazonin mukaan 26.1, Senecat Sisällissodassa oletettavasti hieman aiemmin kun lähempää Kansainyhteisöstä lähti alkuviikosta.

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Ke 18.01.2017 16:51

Susi ei ole vielä saapunut, Irokeesien sisällissota jo viime viikolla. Pari uuttakin piti laittaa hankintaan kun Sulo Vilenin tapaan halvalla sai. Liittyvät myös läheisesti yhteen tutkimuskohteeseeni, eli USAn intiaanipolitiikkaan:

KuvaKuva

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » Pe 20.01.2017 17:56

T Tienpää kirjoitti:Susi ei ole vielä saapunut, Irokeesien sisällissota jo viime viikolla. Pari uuttakin piti laittaa hankintaan kun Sulo Vilenin tapaan halvalla sai. Liittyvät myös läheisesti yhteen tutkimuskohteeseeni, eli USAn intiaanipolitiikkaan:

KuvaKuva
'

***************************************************
Ostin tuon Creek-sotaa käsittelevän kirjan juuri ennen Joulua-2016.Hyvältä vaikuttaa jos vain aihe kiinnostaa.Selailu tilassa vielä kyllä.Lähes 500.sivuinen järkälle.A Paraside of Blood.................The Creek War of 1813-1814.Irokeesit ovat aina myös mielenkiintoinen aihe varsinkin 1600-1790 välinen aika.Susihukkanen oli tullut taas Adlibrikseen myyntiin ja siinä lepää se tilaus nyt.
Tässä minusta Reminin loisto kirja Andrew Jacksonin Intiaanisodat.Ostin about 4.vuotta sitten Amazonista.Luettu ja hyväksi havaittu.
Kuva
Kuva

Witko

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Pe 20.01.2017 20:54

Remini on ihan hyvä teos, toinen Jacksonin aikaa käsittelevä klassikko jo -70-luvulta jonka olen joskus hyllyyn haalinut on tämä:

Kuva

Minulla on oletettavasti jonkinlainen perversio kiduttaa itseäni tällaisilla kuivakkaan oloisilla teoksilla, mutta mitäs tuosta, ehkä päästävät hullun papereilla vaikka eläkkeelle...

Vastaa Viestiin