Mikä kirja menossa juuri nyt?

Amerikan intiaaneja ja intiaanikulttuureja koskeva keskustelu
Vastaa Viestiin
Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Haukka » La 21.01.2017 10:51

T. Tienpää kirjoitti:Minulla on oletettavasti jonkinlainen perversio kiduttaa itseäni tällaisilla kuivakkaan oloisilla teoksilla, mutta mitäs tuosta, ehkä päästävät hullun papereilla vaikka eläkkeelle...
Itsekidutus on kidutuksista jaloin ja oikeastaan ainoa jonka hyväksyn. Silloin se muuttuu erittäin hyväksyttäväksi, kun sillä pääsee eläkkeelle. Siirretty ennenaikaiselle eläkkeelle erilaisten perversioiden johdosta. Ei kuulosta ollenkaan huonolta.

Itselleni on tullut viimeksi tuollainen. Odottaa vielä


Kuva
Haukka

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Ma 30.01.2017 18:52

Tässä perjantaina alkaneella vapaaviikolla "tutkimustyöstä" lueskellut reilut 200 sivua Jeffersonin Amerikkaa. Hieman romaanimainen, lähdeviitteet puuttuvat, mutta kohtuullinen välipala ja nippelitietoa USA:n intiaanipolitiikan tulevia tutkimuksia varten samassa paketissa. Onhan näistä tutkimusmatkoista aina hauska lueskella.

Kuva

Tuon jälkeen palataan selvemmin intiaaneihin ja ympäristöasioihin, itse asiassa viimeinen niistä kymmenistä teoksista joita on tullut aiheesta kuluvan vuosikymmenen aikana luettua. Tuon jälkeen kirjoitan viimeisen artikkelin etnobotaniikkasarjaan ja siirryn hieman eri linjoille, olo on oikeastaan hieman nostalginen, toki kasvitiedettä tulee varmasti edelleen luettua ja käytännössä testailtua, mutta tuskin heti kirjoitan mitään pitkiä litanioita.
Ja tässä kaksiosaisessa kirjassa toki riittää luettavaa noin 1000 sivun edestä:


Kuva

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » Su 05.02.2017 19:38

Susi tuli Witkon taloon ja kylkiäisenä tuli muita kirjoja myös.Pikku lomareissun tuliaiset.

En ole Warden kirjaa vielä lukenut mutta ainakin selailtuna tuntuu hyvältä ja selkeää tarinaa Mary tyttönen heittää.
Kuva

Ja tämä Robert Utleyn yleisteos Mountain Men and the Paths to the Pasific 397. sivua tarinaa eri kuuluisuuksista 1800-1850

Kuva.

Tämä tarttui myös mukaan ja aihe piiri on kiinnostava ja osaksi Frontier-sarjan syytä mutta tässä ei ole valittevasti Canadan rajasetuja sekä Creet uupuvat poissaolollaan.
Kuva

Tämän kirjan aihe liippasi jo läheltä ja erittäin mielenkiintoinen kirja tuntuu olevan.
Kuva

Kuva

Kuva

Kerrankin monta kirjaa kerralla 6.kpl ja hinnat olivat kyllä Suomen tasoa lähes.2017 lähtee ainakin kirjojen osalta hyviin käyntiin.

Witko

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Ma 06.02.2017 16:27

Witko kirjoitti:Kerrankin monta kirjaa kerralla 6.kpl ja hinnat olivat kyllä Suomen tasoa lähes.2017 lähtee ainakin kirjojen osalta hyviin käyntiin.

Witko
Minulla on neljä noista, Utley joskus luettu, samoin Ray. Ray oli omaan makuun, ja tuon perusteella hankin Partners in Fursin, se vaikuttaa jotenkin samanlaiselta, alue vain hieman idempänä.

Tämä helmikuu menee Turnerin parissa ja artikkelia suunnitellen, tarkoitus olisi maaliskuussa ehtiä lukemaan Wolf ja Irokeesit sisällissodassa, päälle kirja tai pari jotain intiaanipolitiikkaa ehkä.

Yllättäen Dunmoren sota on siirtynyt pari kuukautta eteenpäin...


Kuva

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » Ma 06.02.2017 18:28

Siis Glenn-setä lykkää taas ties monenko kerran Lord Dunmore's War-kirjastaan. Päällikansi on muuten muuttunut takavuosista,siis jotain muutoksen havinaa on Glenn tehnyt. Veikkaan että Loton 7.oikein on parempi mahdollisuus saada kuin Glenn-sedän kirjanen.
Saa pian Glenn-setä käydä ihan ypöyksin Lord Dunmoresin Sodan.

Tässä minusta mielenkiintoinen aihe ja vähän unhoon jäänyt sota vaikka osapuolten väliset osallistujat olivat lukuisat.Everstiluutnatti Wright on ollut aika perkeleellinen mies.Battle of Four Lakesin on monumentti jossa lukee että 700 sotilasta Everstiluutnantti George Wrightin komennossa otti yhteen 5,000 Native liitoumaa vastaan ja tuhosi heidät tässä neljän päivän taistelussa 01.09.1858.Yakimat,Spokanet,Coueur d' Alenet,Palouset ym. liittolaiset.
Plateau- Sodasta on siis kyse.Saamari vaikutti niin mielenkiintoiselta että tilasin Adlibriksestä kirjan nyt saman tien.Donald Cutler on ollut kirjoittamassa ja
392 sivua kovakantisena.Kun Susi tuli ja vielä parempi slogan on Wrightin"Hirttäkää heidät kaikki".Huumori miehiä tuntuu kelpo Everstiluutnanttimme olevan ja hyvin mustan sekä kuivan huumorin.
Kuva

Witko

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Ma 06.02.2017 19:11

George Wright on oletettavasti asiallinen kirja, itselläni on useampi Columbian sotia käsittelevä teos joten tätä en ole toistaiseksi sen kummemmin harkinnut. Yksi parhaista aiheen kirjoista on tämä nimihirviö:

Kuva

Hirttäjä-Wright on mielenkiintoinen persoona, alunperin mies oli esimiehensä kenraali Woolleyn kanssa kuvernööri Stevensin intiaanipolitiikkaa vastaan, mutta kun taistelut käynnistyivät, Wrightin asenne koveni.
Myöhemminhän mies hukkui matkalla San Franciscoon, ja tilalle sotilaspiirin johtoon tuli Canby, joka sitten menetti henkensä modoc-sodassa. Samassa kahinassa sattumoisin kaatui myös Wrightin poika yhtenä viidestä upseerista nk. Thomas - Wright taistelussa. Karma is a bitch...

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Ke 08.02.2017 15:46

Witko kirjoitti:Siis Glenn-setä lykkää taas ties monenko kerran Lord Dunmore's War-kirjastaan. Päällikansi on muuten muuttunut takavuosista,siis jotain muutoksen havinaa on Glenn tehnyt. Veikkaan että Loton 7.oikein on parempi mahdollisuus saada kuin Glenn-sedän kirjanen.
Saa pian Glenn-setä käydä ihan ypöyksin Lord Dunmoresin Sodan.
No niin, uusi päällys jälleen, hyvää kannattaa odottaa!

Kuva

Jeffersonin Amerikasta voisi samalla muutaman sanan kirjoittaa; loppua kohden kirja itse asiassa parani, erityisesti Piken tutkimusretki Mississippin alkulähteille oli hyvää tarinointia. Lievästi ärsyttävää saman kappaleen sisällä retkikunnasta toiseen hyppiminen, mutta kannattavaa luettavaa erityisesti niille kiinnostuneille jotka eivät ole Dunbar-Hunter-, Freeman-Custis- ja Piken-retkikuntiin lähemmin tutustuneet.

Kuva

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ke 08.02.2017 19:04

T. Tienpää kirjoitti:...mutta kannattavaa luettavaa erityisesti niille kiinnostuneille jotka eivät ole Dunbar-Hunter-, Freeman-Custis- ja Piken-retkikuntiin lähemmin tutustuneet.



Esimerkiksi minulle. Nimittäin nuo ovat kiinnostavia retkikuntia, varsinkin Piken. Ja jos ihan totta puhutaan niin tuo Dunmore's War kiinnostaa minua vallan hemmetisti. En oikein itsekään tiedä miksi, mutta näin vain on. Adlibriksella ei näkynyt vielä, ellen sitten katsonut huolimattomasti. En ole koskaan päässyt täysin eroon tuosta aiheesta enkä suoraan sanoen itsenäisyyssodastakaan.

Kuva
Haukka

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Ke 08.02.2017 19:49

Haukka kirjoitti:Esimerkiksi minulle. Nimittäin nuo ovat kiinnostavia retkikuntia, varsinkin Piken. Ja jos ihan totta puhutaan niin tuo Dunmore's War kiinnostaa minua vallan hemmetisti. En oikein itsekään tiedä miksi, mutta näin vain on. Adlibriksella ei näkynyt vielä, ellen sitten katsonut huolimattomasti. En ole koskaan päässyt täysin eroon tuosta aiheesta enkä suoraan sanoen itsenäisyyssodastakaan.
Kirjassa on puutteensa, erityisesti lähdeviitteiden puuttuminen, mutta ihan ok. Tuo Piken pohjoinen retki ei aiemmin ole kummoisia tunteita herättänyt, mutta mielenkiintoinen oli. Pikellä ei ollut mitään tiedemiehiä mukanaan retkillä, joten havannointi on täysin puutteellista siltä osin, toisin kuin Freeman - Cushingin kohdalla. Floresin kirjasta luin tuosta, se kirjan toinen hyvä artikkeli biisoni-jutun lisäksi:

https://books.google.fi/books?id=mVFzlc ... &q&f=false

Eteläisistä retkikunnista on omat kirjansakin, Floresin ensimmäinen teos sekä näköjään tällainen:

https://www.amazon.com/Forgotten-Expedi ... ASFCKS1YTY


Kuva

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » La 11.02.2017 12:35

Haukka kirjoitti:Ja jos ihan totta puhutaan niin tuo Dunmore's War kiinnostaa minua vallan hemmetisti. En oikein itsekään tiedä miksi, mutta näin vain on. Adlibriksella ei näkynyt vielä, ellen sitten katsonut huolimattomasti. En ole koskaan päässyt täysin eroon tuosta aiheesta enkä suoraan sanoen itsenäisyyssodastakaan.
Kirjan tarina on erikoinen, sen julkaisupäivä oli alunperin lokakuussa 2012, ja voisi olettaa että jokin aihio vähintään oli olemassa. Ammattihistoroitsija olisi tämän yli neljän vuoden aikan tutkinut ja kirjoittanut teoksen, joten mistä lie kyse näiden lykkäämisten kanssa? Westholmelta toisinaan lykätään julkaisuja, mutta nyt homma on mennyt aivan absurdiksi...

Dunmoren sota on luonnonllisesti kiinnostava monesta näkökulmasta; osa pitää sitä vapaussodan alkuna, toiset siirtomaasotien loppuna. Tulevien Yhdysvaltojen intiaanipolitiikalle Fort Stanwixin sopimus 1768 ja kahina antoivat myös suuntaa, lisäksi konfliktissa yhdistyy eri intiaanikansojen eturistiriidat sekä halu hyötyä eurooppalaisista, samoin se kuvastaa maailmanlaajuisen kolonialismin muutosta jossa siirtokuntien ja isäntämaan edut ajautuvat konfliktiin.

Itse haluaisin Dunmoren sodan yhteydessä lukea myös alueen ekologisen kuvauksen ja asukkaiden muuttuvista elinkeinoista. Vaikka tuolloin elettiin keskimääräistä sateisemman nk. pienen jääkauden ilmastojaksoa, 1700-luvun lopulla esiintyi myös kuivuusjaksoja joiden johdosta biisoneita levittäytyi enemmän juuri Kentuckyn ja Länsi-Virginian alueelle laajenevien ruohotasankojen perässä. Tosin tällaista en usko pelkkään historiaan keskittyneen Westholme-kustannuksen kirjoissa juuri olevan. Toivoa aina voi.

Taiteilijan näkemys Point Pleasantista:


Kuva

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Haukka » La 11.02.2017 13:18

Tuo tuntuu aihepiiriltään aika kiinnostavalta, varsinkin juuri nuo loppupuolen retkikunnat, miksei tuo ostohommakin. Napoleonilta sai halvalla.

Kuva

Mutta samalle viivalle tulee tämä hieman viivästynyt teos.

Kuva

Olen lukenut tältä hepulta yhden kirjas, jossa käsiteltiin George Washingtonin porukoiden ja irokeesien välisiä erimielisyyksiä 1777. Kirja vaikutti asialliselta ja lähteistyskin oli kattava. Dunmoren sota on erityisen kiinnostava aihe ja kun ottaa huomioon miten pitkään tekijä on paininut aiheen kimpussa, voisi olettaa lopputuloksen olevan erinomaisen. En muista olivatko Williamsin alkoholi-ongelmat fiktiota vaiko faktaa, mutta onhan kirjallisissa piireissä aiemminkin ryypiskelty. Jopa reippaanlaisesti. Tuo siis ei liene viivästyksen syy, vaan opuksen julkaisun siirtymiseen löytynee muita syitä. Onhan tuo odotusaika ollut kylläkin epätavallisen pitkä, joten alkuperäinen hahmotelma on varmaan kokenut monta muutosta matkan varrella.

Adlibriksen varastoihin kirja ei ole vielä ilmestynyt


http://www.adlibris.com/fi/kirja/dunmor ... 1594161667
Haukka

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » La 11.02.2017 17:15

T Tienpää kirjoitti:
Witko kirjoitti:Siis Glenn-setä lykkää taas ties monenko kerran Lord Dunmore's War-kirjastaan. Päällikansi on muuten muuttunut takavuosista,siis jotain muutoksen havinaa on Glenn tehnyt. Veikkaan että Loton 7.oikein on parempi mahdollisuus saada kuin Glenn-sedän kirjanen.
Saa pian Glenn-setä käydä ihan ypöyksin Lord Dunmoresin Sodan.
No niin, uusi päällys jälleen, hyvää kannattaa odottaa!

Kuva

Jeffersonin Amerikasta voisi samalla muutaman sanan kirjoittaa; loppua kohden kirja itse asiassa parani, erityisesti Piken tutkimusretki Mississippin alkulähteille oli hyvää tarinointia. Lievästi ärsyttävää saman kappaleen sisällä retkikunnasta toiseen hyppiminen, mutta kannattavaa luettavaa erityisesti niille kiinnostuneille jotka eivät ole Dunbar-Hunter-, Freeman-Custis- ja Piken-retkikuntiin lähemmin tutustuneet.

Kuva
*********************************************************
Näistä retkikunnista tuli mieleen tälläinen kirja joka on kyllä paksu sivuiltaan mutta kuivaakin kuivempaa luettavaa.Haukalla on myös muistaakseni sama opus. Fremontin seikkailut Yhdysvalloissa 696 sivua ja ainoa onni oli että oli halpa taannoin kun ostin sen 2015.
Kuva.

Tästä aika tuoreesta Robert Utleyn kirjasta täytyy sanoa että Bob-setä on saanut pirun mielenkiintoisen kirjan vaikka aiheet ovatkin tuttuja.Hyvää luettavaa ja on myös jopa ehditty lukemaan.After Lewis and Clark...........Polunkulkijoita ja löytäjiä.
Kuva

Witko

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » La 11.02.2017 17:36

Haukka kirjoitti:
T. Tienpää kirjoitti:...mutta kannattavaa luettavaa erityisesti niille kiinnostuneille jotka eivät ole Dunbar-Hunter-, Freeman-Custis- ja Piken-retkikuntiin lähemmin tutustuneet.



Esimerkiksi minulle. Nimittäin nuo ovat kiinnostavia retkikuntia, varsinkin Piken. Ja jos ihan totta puhutaan niin tuo Dunmore's War kiinnostaa minua vallan hemmetisti. En oikein itsekään tiedä miksi, mutta näin vain on. Adlibriksella ei näkynyt vielä, ellen sitten katsonut huolimattomasti. En ole koskaan päässyt täysin eroon tuosta aiheesta enkä suoraan sanoen itsenäisyyssodastakaan.

Kuva
****************************************************
Tässä kopioin Haukan kirjoitusta että minulla on myös edelleen paha koukutus päällä Amerikan Vallankumoukseen ja kaikkeen ennen sitä ja aikana sekä jälkeen.Aihepiiri on loputon ja tapahtumia on Nativein osalta myös todella paljon.Tästä aiheesta tuntuu että kirjat eivä lopu ostomarkkinoilta ollenkaan sillä niin paljon siitä on kirjoitettu.Dunmoren Sota kiinnostaa samoin paljon koska tapahtumaketju on pitkä ja mielenkiintoinen.
Samoin Ranskalais-Intiaanisodat. Pistän tähän muutaman aikajakson kirjat jotka itselläni on.Tästä alkaisi kaikki

Kuva
Kuva
Kuva Glenn-sedälläkin on ollut hetkensä ja tähän vaikka symbolisesti loppuisi Kuva

Witko

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » La 18.02.2017 19:23

Tämä tuli pistettyä Adlibrikseen varaukseen kelpo Glen-Setä josko vihdoin ilmestyisi
Kuva
Tämän tilasin josko lukuhalut ja kirjoitteluhalut alkaisi taas kunnolla käyntiin. 405 sivua tutusta mutta niin mielenkiintoisesta ajasta ja tapahtumista.Adlibris oli ok.

Kuva
Tämä löytyi myös Adlibriksestä ja tilaukseen.Oli vain yksi kpl.Ihme.
Kuva

Witko

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Su 19.02.2017 17:26

Witko kirjoitti:
Kuva

Witko
Hintzen on aika intiaanivastainen, vaikuttaa ettei kirjoittaja ole perehtynyt intiaanien historiaan ja kulttuureihin kovinkaan paljoa, mutta mielestäni kirja ilmentää käsittelemänsä ajan henkeä hyvin. Lewis Wetzellin yhden miehen sodasta intiaaneja vastaan ainakin on paljon tietoa.

Beyond Germs-kirjasta on muuten ilmestynyt huokeampi pehmeäkantinen versio, joten kun mieli kaipaa mätiviä rakkuloita ja ihan oikeaa väestötiedettä Dobynsien sijaan, niin tuosta pakettiin:


Kuva

Vastaa Viestiin