Wild Bill Hickok

Historiaan ja historianharrastukseen liittyvä keskustelu
Vastaa Viestiin
Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Wild Bill Hickok

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ti 24.11.2015 20:12

Laitetaan tänne, löytyy jatkossa helpommin. Tänne voi lisätä Hickokiin ja hänen elämäänsä liittyvää tietoa.
Haukka kirjoitti:
Vastaus on tietenkin tämä herrasmies.

Kuva

Hän oli muun muassa Agnes Thatcher Laken ja kuuluisan Calamity Janen mielitietty. Mies, jolle mikään ei ollut mahdotonta. Hänet tunnettiin monen muun asian ohella sheriffinä, jonka rautainen kuri oli yhtä kuin laki. Lainsuojattomat lähtivät karkuun hänet nähdessään ja ampujana hän oli eräs Villin Lännen parhaista. Hänen jääkylmä katseensa saattoi jäädyttää juoksevan veden. Sisällissodassa hän vakoili Unionin laskuun ja toimi siinä ohella vankkurinkuljettajana. Lehdistö palvoi häntä ja kirjoitti, että hän oli ampunut yli sata miestä elämänsä aikana.

Loppuelämänsä ajan hän elätti itsensä uhkapelurina, mutta mikään ei ole ikuista. Hänen kylmän katseensa hehku muuttui oudon sameaksi. Hänen silmänsä alkoivat rappeutua ja pirullinen viherkaihi paheni päivä toisensa jälkeen. Näkökenttä pieneni, ääriviivat taustalla etääntyivät eikä hän hahmottanut mitä ympärillä tapahtui. Lopulta hänet ammuttiin pelipöydän ääreen. Luoti tuli takaapäin ja hänen kädessään olleet kortit levisivät pitkin pöytää. Kuolleen miehen käsi.

Mies oli Wild Bill Hickok

Kuva
Jari Teilas vastaa:

Joseph G. Rosaa mukaillen:
Moni mies vannoi tappavansa hänet, joillakin oli siihen oikeasti kaunaa, toiset vain keksivät syyt. Jotkut etsivät halpaa mainetta hänen tappajanaan. Vain muutama heistä uskalsi kohdata hänet kasvotusten.
Kyse on tietenkin Wild Bill Hickokista.

Olisi mukava saada aikaan keskustelua (minulle ensimmäinen oikea kosketus Villistä lännestä) tästä ”Pistoleerojen prinssistä”(1837 – 1876), jonka urotyöt, aidot ja keksityt, ovat pitäneet kirjailijat ja elokuvantekijät kiireisinä pitkälti yli sadan vuoden ajan. (esim. elokuvat, kirjat, sarjakuvat sekä oikea Bill)

Jos Hickokiin itseensä on uskomista, hän omien sanojensa mukaan tappoi yli 100 miestä; Wild Bill oli kyllä kovasti taipuvainen liioittelemaan.

Aloitan viidellä myytillä, jotka liittyivät Wild Bill Hickokin ampumiseen:

1. Wild Bill istui selkä vasten etuovea.
Totuus: Hickok näki hyvin etuovelle. Hän näki, kun Jack McCall saapui saluunaan, mutta ei kiinnittänyt tähän enempää huomiota, vaan jatkoi pelaamista.

2. Kun Hickok ammuttiin, hän kaatui eteenpäin.
Totuus: Hickok kaatui sivulleen (jotkut sanoivat hänen kaatuneen taaksepäin).

3. Hänen korttikätensä levisi pöydälle.
Totuus: Kun Hickok rojahti lattialle, hänen korttinsa levisivät lattialle.

4. Hänen korttikätensä sisälsi ässiä ja kaseja.
Totuus: Kukaan ei tiedä varmuudella mitä kortteja hänellä oli, kortteja oli joka puolella.

5. Kun häntä ammuttii, hän reagoi salamannopeasti vetäen molemmat kuudestilaukeavansa.
Totuus: ainoa Hickokin liike oli hienoinen pään nytkähdys.

….Kun Jack McCall elokuun 2. Päivänä 1876 Deadwoodissa saluuna No:10:ssä ampui takaapäin Wild Bill Hickokin kuoliaaksi ja huusi samalla ”Damn it, take that!”, erilaiset huhut Wild Billin kuolemasta lähtivät liikkeelle.
Erään tarinan mukaan Jack McCall tappoi Billin kostoksi veljensä murhasta. Todisteita siitä, että Hickok olisi tappanut McCallin veljen, ei ole olemassa. Myös oikeudessa McCall itse oikeudessa kovaäänisesti kielsi ampuneensa Hickokin kostoksi veljensä kuolemasta. Täysin varmaa vastausta, miksi McCall Hickokin ampui maailma ei ole saanut. Tuomion saatuaan McCall lupasi kertoa kirjeessä, miksi hän ampui Wild Billin, mutta hän hävitti kirjeen ennen hirttämistään ja vei salaisuuden mukanaan hautaan.
Uskottavimpana tarinana ampumisesta pidetään nykyisin sitä, että Jack McCall olisi edellisenä iltana hävinnyt korttipöydässä Hickokille rutkasti rahaa. Pelin päätyttyä Bill oli antanut McCallille muutaman dollarin, jotta hän saisi sillä itselleen aterian. (Tämä oli nimittäin tapana rajaseudulla pelattaessa.) Ja näin ampumisen syy olisi ollut katkeruus ja viha korttipelin voittajaa kohtaan.
Hickokin seurassa lätki kortteja tuolloin kapteeni William Massie, joka istui vastapäätä Hickokia. Luoti, joka osui Hickokia ja lävisti hänet, jatkoi matkaansa osuen Massien vasempaan käsivarteen, ranteen yläpuolelle. Massie luuli Hickokin ampuneen häntä ja huusi ulos juostessaan: ”Wild Bill ampui minua!”
Myös Calamity Jane väitti johtaneensa kaupunkilaisista koottua lynkkausporukkaa ja lopulta itse vanginneen Jack McCallin. Todellisuudessa Jane ei ollut lähelläkään Deadwoodia, kun kaupunkilaiset vaativat McCallin hirttämistä.
Käsittämätöntä oli kuitenkin se kun tuomioistuin vapautti McCallin kahden tunnin oikeudenkäynnin jälkeen.
Kalifornia Joe, Wild Billin ystävä vihjasi McCallille, että kaupungin ilmasto saattaisi olla pahaksi hänen terveydelleen, ja Jack ymmärsi viestin ja katosi Deadwoodista. Pari viikkoa myöhemmin hänet pidätettiin Laramiessa, kuljetettiin Yanktoniin ja tuomittiin kuolemaan.
Kesällä 1879 levisi huhu, että Wild Bill Hickokin hauta olisi ryöstetty. Elokuun 3. päivänä kolme vuotta Hickokin kuoleman jälkeen hänen ystävänsä Colorado Charlie (Charlie Utter 1838 – 1913) muutaman ystävänsä kanssa päättivät haudata vanhanystävänsä uudelleen Mount Moriahan. Mutta enne kuin he peittivät arkun uudelleen, he katsoivat sinne ja hämmästyivät: Hickokin ruumis vaikutti kivettyneen. Sen aikaisessa raportissa mainitaan: ”Ruumis painoi haudatessa 180 paunaa, mutta uudelleen mitattuna peräti 300 paunaa. Ruumis ei haissut eikä se ollut lahonnut. Tutkijoista vaikutti, että se oli kivettynyt. Kun sitä koputti tikulla, niin se kopisi kuin tukkia koputtaessa. Kaikki arkun sisällä oli kuten ne oli sinne Hickokin haudatessa laitettu. Puheet ryöstöstä oli roskaa. Hickokin hiukset olivat kiiltävät ja silkkiset aivan kuten hänen eläessään, hänen viiksensä olivat jäykät, ja vaikutti aivan kuin hänen ruumiinsa olisi kivettynyt.”
Myöhemmin on väitetty, että Hays City olisi halunnut Hickokin jäännökset palautettavaksi paikallisen oikeustalon edustalle ”patsaaksi”. Ehkäpä jopa Wild Bill itse olisi pitänyt tämän ehdotuksen makaaberista huumorista, sillä kerrotaan että ”hymy hänen kasvoillaan oli kuolematon”.
Haukka

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ti 24.11.2015 20:16

"Kaivosmiesten hovioikeudessa" Hickokin surmannut Jack McCall esitti puolustuksekseen, että hän oli kostanut veljensä kuoleman. Hovioikeus uskoi McCallin perättömiä löpinöitä ja päästi miehen menemään. Mutta kuten Jari totesi, tappaja ei välttynyt rangaistukselta. Hän kerskaili kaikille kiinnostuneille kuuntelijoille suuresta saavutuksestaan Wild Bill Hickokin tappajana. Nämä puheet kantautuivat nopeasti oikeudenpuolustajien korviin ja McCall pidätettiin toistamiseen. Tällä kertaa häntä ei päästetty vapauteen vaan hirtttuomio toteutettiin kesällä 1877.

Hän lopetti Hickokin maallisen vaelluksen

Kuva
Haukka

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ti 24.11.2015 20:31

Jotkut kuvat ja myös lähteet kertovat, että Hickok kantoi mukanaan kahta 1851-vuosimallia olevaa Navy-revolveria. Revolverit olivat lahja massachusettsilaiselta senaattori Henry Wilsonilta, jonka oppaana Hickok oli toiminut 1860-luvulla.

Kuva
Haukka

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ti 24.11.2015 20:41

Ja tuossa kuvassa nämä hienot coltit näkyvät. Huomio kiinnittyy tietenkin tuohon pitkään teräaseeseen, jota Bill piti matkassaan. Puukolla oli monta käyttötarkoitusta. Sillä oli helppo perata kalaa ja leikata lihaa, mutta sitä voi myös heilutella vihamiehen edessä. Ja Billillä oli useita vihamiehiä, sillä monet olisivat mieluummin katselleet häntä jäykkäpolvisena vainajana.

Kenraali Custerin mukaan Bill ei kuitenkaan ollut vähimmässäkään määrin aggressiivinen luonne. Hänestä saattoi saada vain sellaisen kuvan.

Kuva
Haukka

Voyageur
Viestit: 493
Liittynyt: Ke 07.04.2010 01:25

Viesti Kirjoittaja Voyageur » Ke 25.11.2015 07:28

Haukka kirjoitti:"Kaivosmiesten hovioikeudessa" Hickokin surmannut Jack McCall esitti puolustuksekseen, että hän oli kostanut veljensä kuoleman. Hovioikeus uskoi McCallin perättömiä löpinöitä ja päästi miehen menemään. Mutta kuten Jari totesi, tappaja ei välttynyt rangaistukselta. Hän kerskaili kaikille kiinnostuneille kuuntelijoille suuresta saavutuksestaan Wild Bill Hickokin tappajana. Nämä puheet kantautuivat nopeasti oikeudenpuolustajien korviin ja McCall pidätettiin toistamiseen. Tällä kertaa häntä ei päästetty vapauteen vaan hirtttuomio toteutettiin kesällä 1877.

Hän lopetti Hickokin maallisen vaelluksen

Kuva
Kuva

Huomenta porukalle, itse löysin tuommoisen kuvan Jack McCall;sta Hänhän kuoli noin 24 vanhana.
Eihän tuo ylempi vaan ole uhri eikä murhaaja. näyttää kyllä minusta vanhemmalta kuin 24 vuotta.

Kuva ei ole kovin hyvä laadultaan. Sivuprofiilikuva olisi miehestä varmaan paikallaan mutta lieneekö olemassa, häntä kun mainittiin myös nimellä
"Crooked nose Jack"

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ke 25.11.2015 07:59

Asiaa puhut, Voyageur. Kopioin väärän kuvan ja huomasin vasta jälkeenpäin, että olin laittanut itsensä Hickokin kuvan. No tekevälle sattuu ja lipsahdus tuli siksi, että eräs artikkeli tarjosi tuota Hickokin kuvaa McCallina.

Tuo sinun laittama kuvasi lienee ainoa Mccallista. Mutta kuten sanoit, kovin on vanhan näköinen ukkeli ollakseen 26-vuotias. No Villissä lännessä vanhennuttiin nopeasti, se on selvä. Uskallan silti epäillä, että kuva on vaihtunut aikojen saatossa, ja joku viaton on lainannut kasvonsa McCallille. Se on varsin yleinen ilmiö näissä vanhoissa lännen valokuvissa.
Haukka

Jari Teilas
Viestit: 2476
Liittynyt: La 24.03.2007 13:56

Viesti Kirjoittaja Jari Teilas » Ke 25.11.2015 08:41

Haukka kirjoitti:Asiaa puhut, Voyageur. Kopioin väärän kuvan ja huomasin vasta jälkeenpäin, että olin laittanut itsensä Hickokin kuvan. No tekevälle sattuu ja lipsahdus tuli siksi, että eräs artikkeli tarjosi tuota Hickokin kuvaa McCallina.

Tuo sinun laittama kuvasi lienee ainoa Mccallista. Mutta kuten sanoit, kovin on vanhan näköinen ukkeli ollakseen 26-vuotias. No Villissä lännessä vanhennuttiin nopeasti, se on selvä. Uskallan silti epäillä, että kuva on vaihtunut aikojen saatossa, ja joku viaton on lainannut kasvonsa McCallille. Se on varsin yleinen ilmiö näissä vanhoissa lännen valokuvissa.
Rosan kirjassa on muistaakseni juttua tuosta kyseisestä valokuvasta.
Koetan ennättää tänään katsoa juttua vähän tarkemmin ja pistää infoa, jos jotain uutta löytyy.

Jari
Jari Teilas

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ke 25.11.2015 10:34

Jack McCall on sikäli mielenkiintoinen heppu, että hän käytti useita peitenimiä lyhyen elämänsä aikana. Me emme siis tarkalleen tunne hänen historiaansa emmekä tiedä millaisia tekoja hän ehti tehdä ennen kuin ampui Wild Bill Hickokin. Tosin muutama lähde tietää kertoa, että McCall oli lähinnä tunnettu vain juopottelustaan ja tyhmyydestään.

Jos tuo pitää paikkansa, hän tuskin oli tehnyt mitään mainittavaa. Tämä ampumistapaus teki hänestä julkisuuden henkilön ja hän sai nimensä näyttäviin nahkakantisiin historiankirjoihin. Aikalaiskirjoitusten mukaan McCallilla oli paksut kastanjanruskeat hiukset, kaksoisleuka, pienet viikset ja ristiinkatsovat silmät. Nämä tiedot eivät ole ristiriidassa Voyageurin laittaman kuvan kanssa.

Tuona kohtalokkaana elokuun päivänä Nuttall and Mann’s No. 10 Saloonissa, jossa Wild Bill Hickok pelasi korttia, McCall oli samaan aikaan kittaamassa alkoholia. Kun eräs Hickokin korttipöydässä olleista pelaajista luopui, McCall pyysi päästä poistuneen miehen tilalle. Hänern vähäiset lanttinsa eivät kuitenkaan riittäneet alkua pidemmälle. Hickok antoi McCallille hieman rahaa syömistä varten ja pyysi ettei tämä palaisi enää korttipöytään. McCall otti rahat vastaan, mutta oli sisimmässään hyvin loukkaantunut.

Näin siis kirjoitti muuan nettilähde. Tuosta ei ollut enää pitkä matka Hickokin ampumiseen.

Kuva
Haukka

Jari Teilas
Viestit: 2476
Liittynyt: La 24.03.2007 13:56

Viesti Kirjoittaja Jari Teilas » Ke 25.11.2015 12:21

Wild Bill on mielenkiintoinen myös siksi, että hänestä on olemassa yllättävän monta valokuvaa, vaikka pistoleron elämä päättyikin jo vuonna 1876.
Tuolloin kiertäviä valokuvaajia kaukaisissa rajaseudun kaivoskaupungeissa ei taatusti vielä paljon kierrellyt.
Rosan kirjassa ”The West of Wild Bill Hickok” , joka on julkaistu vuonna 1982 on mukana 24 valkuvaa Hickokista ja muutama ”epävarma”. Luku on minusta aika suuri, jos vertaa vaikkapa Wyatt Earpiin, joka sentään porskutti pitkälle 1900-luvulle.
Muuten tuossa samaisessa kirjassa on sama kuva Jack McCallista. Rosa pitää hyvin epätodennäköisenä, että kuvan ”vanhus” olisi mies, joka ampui Wild Billin.
Hän on päätynyt tuohon samaan seikkaan. Jamppa näyttää liian vanhalta ollakseen 25-vuotias.
Kaivan illalla esiin vanhan True West –lehden ”Wild Bill –teemanumeron”, jossa on muistaakseni hyvä aikalaiskuvaus Jack McCallista.
Yritän ennättää kääntää sen jossakin vaiheessa iltaa ja laittaa tänne.

Jari
Jari Teilas

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ke 25.11.2015 17:06

McCall käytti Deadwoodissa Bill Sutherlandin peitenimeä. Hänen pituudekseen mainitaan viisi jalkaa ja kuusi tuumaa. Hiusten kastanjanruskea väri säilyy samanlaisena kaikissa lähteissä, samoin ohuehkot viikset. McCallin otsa kuvataan matalaksi ja loivaksi ja hänen silmiensä ilmettä lähinnä äreäksi ja epärehelliseksi. Ampumatapauksen jälkeen hän väitti olevansa Samuel Strawhimin veli. Wild Bill ampui kyseisen herran vuonna 1869, mutta myöhemmät tutkimukset osoittivat, että Sutherlandin nimellä esiintyvä Mccall ei ollut mitään sukua Strawhimille.
Haukka

Jari Teilas
Viestit: 2476
Liittynyt: La 24.03.2007 13:56

Viesti Kirjoittaja Jari Teilas » Ke 25.11.2015 19:06

Haukka kirjoitti:McCall käytti Deadwoodissa Bill Sutherlandin peitenimeä. Hänen pituudekseen mainitaan viisi jalkaa ja kuusi tuumaa. Hiusten kastanjanruskea väri säilyy samanlaisena kaikissa lähteissä, samoin ohuehkot viikset. McCallin otsa kuvataan matalaksi ja loivaksi ja hänen silmiensä ilmettä lähinnä äreäksi ja epärehelliseksi. Ampumatapauksen jälkeen hän väitti olevansa Samuel Strawhimin veli. Wild Bill ampui kyseisen herran vuonna 1869, mutta myöhemmät tutkimukset osoittivat, että Sutherlandin nimellä esiintyvä Mccall ei ollut mitään sukua Strawhimille.
Mulla ei oo tähän juurikaan lisättävää.
Ainoana poikkeuksena tässä vuoden 2001 True West -lehden jutussa mainitaan, että hiukset olivat ”very narrow”.
Mitenhän tuo nyt sitten kääntyisi? Voiskone olla harventuneet????
Koska jamppa oli mainari, oli hänen pukeutumiskoodinsa oikeudenkäynnin aikoina Deadwoodissa, siniseen flanellipaitaan, haalarihousuihin ja raskaisiin saappaisiin.
Aasinsillalla valokuvaan, joka on luultavasti se tunnetuin valokuva Deadwoodista Hickokin päivinä.
Kuvassa oikealta kolmas rakennus, heti tuon Shingle’s-saluunan jälkeen on teatteritalo, jossa aikoinaan Wild Billin surmannut Jack McCall, alias Bill Sutherland vapautettiin lyhyeksi käyneen oikeusistunnon jälkeen.


Kuva

Jari
Jari Teilas

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Witko » Ke 25.11.2015 19:20

Wild Bill Hickokin hiusten väri näyttää olevan tumma kaikissa valokuvissa mutta aikalaiset kuvaavat hänet punahiuksiseksi. Jos ei lasketa Sisällissisodan aikana Billin tappamia bushwhackereita ja muita sissejä sekä Intiaaneja niin oikea luku olisi seitsemän miestä nk. kaksintaisteluissa joita oli v.1865 ensimmäinen kaksintaistelu(sivuttain ammuttiin ajan mukaan) Dave Tuttiin väillä(Billin entinen ystävä) ja 75 metriä oli etäisyys niin Billin huikean tarkka käsi antoi suoraan Tuttin sydämeen luodin. Neljän vuoden päästä oli toinen valkoisen miehen tappo.

Armeijan scouttina v. 1868 Coloradossa joutui Wild Bill ja 40. sotilasta. Kolmannesta Jalkaväkipataljonaasta lähtiessään Fort Russelista 350. Kiowa soturin piiritykseen joita johti Päällikkö Tilgha-ma ja hänen poikansa Moh-ka-na. Kähden päivän piirityksen jälkeen oli kuusi sotilasta surmattu,kaksi nuolilla,kolme kiväärillä ja yksi keihäällä. Vaikka sotilailla oli vahvat asemat niin ammukset olivat vähissä. Wild Bill otti omiin käsiin ratkaisun avun saamiseksi............

Niin kuin Jari totesi niin Wild Billistä on paljon valokuvia ja vielä 1850-1860 luvuilta.
Tässä yksi vähemmän esillä ollut kuvat James Butler Hickokista alias Wild Billistä

James Butler Hickok v.1859
KuvaTexasin oma paha poika John Wesley Hardinin väitetään tappaneen lähes 40.miestä mutta siinä luvussa on mukana takaapäin ammuttuja neekereitä,meksikaaneja ja Intiaaneja ja ampui hän yhden miehen kuorsauksen takia ja otti ritolat kun Hickok oli silloin seriffinä kaupungissa. Hardin itse väritti kertomustaan paosta mutta todennäköisesti hän ihannoi Wild Billiä tämän hurjasta maineesta ja myös teoistaan sillä Hickok oli Sisällissodassa mukana myös pahamaineisissa Jayhawkereissa, Intiaani-sotien scoutti ja paljon muutakin.

_______
Witko

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ke 25.11.2015 19:52

Kuva

Tehdään hienosta miehestä tunnetumpi ja esitellään lisää hänen ominaisuuksiaan. Tämä allaoleva artikkeli kertoo, että Wild Bill oli hetero, joten siinäkin suhteessa asiat olivat kunnossa. Tyttöystävänä esitellään rautaistakin rautaisempi Calamity Jane, mutta todellisuudessa tämä taitaa perustua vain Janen omiin kuvitelmiin. Jane jopa väitti menneensä naimisiin Wild Billin kanssa, mutta tästä juhlavasta tapahtumasta tuskin löytyy luotettavaa faktaa.

Millainenhan heppu tuo Billin velipoika Lorenzo Butler Hickok mahtoi olla??http://www.nndb.com/people/002/000096711/
Haukka

Jari Teilas
Viestit: 2476
Liittynyt: La 24.03.2007 13:56

Viesti Kirjoittaja Jari Teilas » Ke 25.11.2015 19:59

Witko kirjoitti:Wild Bill Hickokin hiusten väri näyttää olevan tumma kaikissa valokuvissa mutta aikalaiset kuvaavat hänet punahiuksiseksi. Jos ei lasketa Sisällissisodan aikana Billin tappamia bushwhackereita ja muita sissejä sekä Intiaaneja niin oikea luku olisi seitsemän miestä nk. kaksintaisteluissa joita oli v.1865 ensimmäinen kaksintaistelu(sivuttain ammuttiin ajan mukaan) Dave Tuttiin väillä(Billin entinen ystävä) ja 75 metriä oli etäisyys niin Billin huikean tarkka käsi antoi suoraan Tuttin sydämeen luodin. Neljän vuoden päästä oli toinen valkoisen miehen tappo.

Armeijan scouttina v. 1868 Coloradossa joutui Wild Bill ja 40. sotilasta. Kolmannesta Jalkaväkipataljonaasta lähtiessään Fort Russelista 350. Kiowa soturin piiritykseen joita johti Päällikkö Tilgha-ma ja hänen poikansa Moh-ka-na. Kähden päivän piirityksen jälkeen oli kuusi sotilasta surmattu,kaksi nuolilla,kolme kiväärillä ja yksi keihäällä. Vaikka sotilailla oli vahvat asemat niin ammukset olivat vähissä. Wild Bill otti omiin käsiin ratkaisun avun saamiseksi............

Niin kuin Jari totesi niin Wild Billistä on paljon valokuvia ja vielä 1850-1860 luvuilta.
Tässä yksi vähemmän esillä ollut kuvat James Butler Hickokista alias Wild Billistä

James Butler Hickok v.1859
KuvaTexasin oma paha poika John Wesley Hardinin väitetään tappaneen lähes 40.miestä mutta siinä luvussa on mukana takaapäin ammuttuja neekereitä,meksikaaneja ja Intiaaneja ja ampui hän yhden miehen kuorsauksen takia ja otti ritolat kun Hickok oli silloin seriffinä kaupungissa. Hardin itse väritti kertomustaan paosta mutta todennäköisesti hän ihannoi Wild Billiä tämän hurjasta maineesta ja myös teoistaan sillä Hickok oli Sisällissodassa mukana myös pahamaineisissa Jayhawkereissa, Intiaani-sotien scoutti ja paljon muutakin.

_______
Witko
Tämä Witkon lähettämä kuva putkahti esiin vuonna 1976, siis jotakuinkin 100-vuotta jampan kuoleman jälkeen. Hickokin suku ilmoitti heti, että kuvassa on joko James tai Horace.
Kovan väännön jälkeen suku tuli siihen tulokseen, että kyseessä on James.

Pistän myöhemmin vähän dataa velipoika Lorenzosta, jota Uncle Lon'iksi kutsuttiin.

Jari
Jari Teilas

Jari Teilas
Viestit: 2476
Liittynyt: La 24.03.2007 13:56

Viesti Kirjoittaja Jari Teilas » Ke 25.11.2015 20:23

Haukka kirjoitti:Kuva

Tehdään hienosta miehestä tunnetumpi ja esitellään lisää hänen ominaisuuksiaan. Tämä allaoleva artikkeli kertoo, että Wild Bill oli hetero, joten siinäkin suhteessa asiat olivat kunnossa. Tyttöystävänä esitellään rautaistakin rautaisempi Calamity Jane, mutta todellisuudessa tämä taitaa perustua vain Janen omiin kuvitelmiin. Jane jopa väitti menneensä naimisiin Wild Billin kanssa, mutta tästä juhlavasta tapahtumasta tuskin löytyy luotettavaa faktaa.

Millainenhan heppu tuo Billin velipoika Lorenzo Butler Hickok mahtoi olla??http://www.nndb.com/people/002/000096711/
Lorenzo Butler Hickok syntyi 23. marraskuuta vuonna 1832 New Yorkissa.
Hän saapui Kansasiin Jamesin kanssa -56, mutta palasi kotiin kuultuaan, että äiti on sairaana.
Sukukirjojen mukaan hänellä oli romanssi puoliverisen Shawnee-tyttö Mary Owensin kanssa.
Lorenzo ei avioitunut milloinkaan, mutta oli erittäin pidetty henkilö naapurustossa. Ja yleisesti häntä kutsuttiinkin ”Uncle Lon”.
Vuonna -62 hän työskenteli wagon-masterina Missourissa sekä Arkansassa. Tuolloin häntä kutsuttiin lempinimellä ”Tame Bill”, lempeytensä ja kohteliaitten käytöstapojensa ansiosta.
Tällä lempinimellä hänet myös tavallaan tunnistettiin Wild Bill –veljestään, jota harvakseltaan tapasi.
Tultaessa lähelle 70-lukua hän oli työskennellyt monilla rajaseudun asemilla wagon-masterina.
Vuonna -71 hän palasi juurilleen Troy Groveen.
Lorenzo matkusti Illinoisista seuraamaan veljensä murhaajan oikeudenkäyntiä ja oli tyytyväinen oikeuden päätökseen ”syyllinen”.
Lorenzo Butler Hickok kuoli vuonna 1913.

Jari
Jari Teilas

Vastaa Viestiin